Färgchock

En dag som idag, när det i alla fall är grått och mörkt här i Göteborg, kan man behöva lite extra färg i sina kläder. För mig är ofta det självklara valet då på strumporna: jag är förtjust i kombinationen rätt normala kjolar och strumpor i starka färger.
Just de här är nog de häftigaste jag sett i den vägen: We love Colors Splash tights, leggings och thigh highs. 

image273
Bilder från We Love Colors hemsida

Tyvärr finns, vad jag vet, vare sig strumpbyxorna eller leggingsen att köpa i Sverige, utan man får beställa dem från USA. De lårhöga strumporna finns att köpa hos SFQ, men eftersom deras ideologi går ut på att "riktiga" kvinnor bär strumpor (och helst strumphållare) har de förstås inga strumpbyxor eller leggings (förutom denna inställning har jag inget emot dem; snabb och trevlig service och underbara yllestrumpor för strumphållare).

/Eva

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Tihi, påminner mig mycket starkt om kläder som fanns här när barnen var små! Tror yngre dotter hade dem först och sedan son. Minns du dem? Samma färgidé liksom.

2007-12-10 @ 10:26:54
Postat av: Evis

Jo, men bara för att det är "gammalt" behöver det ju inte vara fel :) Kanske är just dessa strumpor vad som avses med "tidlös stil"?

2007-12-10 @ 10:36:01
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Annaa M

Det lustiga var att de där kläderna, jag tror vid närmare eftertanke att vi hade två uppsättningar, dessutom hade S en velouroverall som bäbis i samma stil, de uppfattades redan då av en del som "gamla", alltså för 15 år sedan. Kanske är det så att just den riktigt batikfärgade gamla proggstilen är svår för många att ta till sig igen, den är förknippad med så mycket annat som uppfattas om passé. Vänsterpolitisk aktivitet, aningslös förhoppning, jämställdhet mellan könen, flärdlöshet.

2007-12-10 @ 10:48:07
URL: http://www.omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0