Det är för varmt i mitt sovrum!

Alltså, jag ska inte klaga, i synnerhet inte som Annaa sitter och fryser varje vinter i sin lägenhet där det inte ens når upp till arton grader (en följetong som kan följas i Annaas andra blogg). Men idag när jag stått och hängt upp sidenpyjamasar har jag önskat att det någon gång skulle vara sådana temperaturer att det motiverar sovplagg i siden. Kanske inte just på pyjamasar, men de (jag säger inte "vi", jag är bara där i två veckor) har nattlinen i mörkblå siilketrikå och jättesöta gråa och rosa angorasockor.
Och Morgonrocken.
Morgonrocken är en sidenkimono i gräddvitt med tryckt mönster i form av kvistar med körsbärsblommor i hallonrosa/rött. Och jag älskar den! Jag vet att den skulle få mig att känna mig som en Hollywoodstjärna från 1940-talet. Men även om jag väl teoretiskt sett kan köpa en morgonrock för nästan 1000 kronor så kan jag inte riktigt se mig använda den. Som frukostplagg skulle jag bara var rädd att spilla och som mysplagg skulle jag bara bli för varm i den.
Men jag kan klappa på den.

/Eva

Kommentarer
Postat av: Inga M

När jag var liten så sydde min mamma mjuka sidenpyjamaser till mig! Med knytskärp i matchande färg. Kom ihåg det nu när jag läste Ditt blogginlägg. Hade glömt det tills nu!

Numera är det skjortor som gäller och tjock morgonrock i mjuk tjock vit frotté. Lång sak! Med knytskärp!

2007-12-03 @ 22:45:33
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Evis

Knytskärp är bra på morgonrockar. Men jag tror att jag skulel behöva ha mrgonrock i vaxduk eller galon om jag skulle våga äta frukost i dem.
Fast det är ju mest värmen; vi är fjärde våningen upp och även om vi knappt har på våra element värms lägenheten underifrån.

2007-12-03 @ 23:14:31
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Telefonissa

Åh, det är bara att börja fantisera om någon härlig resa där du absolut måste medföra ett sidennattlinne. Eller en weekend på herrgård där en dylik morgonrock är helt nödvändig...

2007-12-04 @ 00:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0