Byls i halsen

I någon blogg, har tyvärr glömt vilken, visades häromdagen klänningar från Let´s Dance. Jag håller nog med om synpunkten att dansklänningar  inte kan jämföras med andra kläder. På riktiga danstävlingar ser man betydligt mer förskräckliga exemplar än dem vi ser i TV-programmet. Om man nu ser programmet alltså. Men en av klänningarna fick mig att fundera rätt ordentligt, nämligen den här:




Helt ok upp till bysten - som dansklänning - men kolla in allt bylset ovanför! Tyvärr är det här inte speciellt för dansklänningar utan finns med i årets mode. En kompis köpte en svart sidenklänning, minns ej märket, i Sturegallerian. Nej jag var inte med som smakråd - då hade jag inte kunnat låta bli att kommentera. Klänningen är söt upp till bysten, lätt tulpanformad kjol, moderiktig skärp av tyget, tätt sittande liv. Men sedan! Livet är lagt i breda veck mot en rund kant i halsen, inte halterneck alltså. Men effekten blir liknande den som på bilden. En massa tygbyls mellan hals och bröst. Hurdan byst man än har så kommer den inte till sin rätt. Liten, som tjejen på bilden, så sticker bylset utanför brösten, lite större så lägger sig tyget som en extra valk över. Jag har sett fler exempel på liknande, allt lika konstigt. Jag tror min kompis idé var att hon inte ville vara för urringad. Det blev fel. Som här.

Annaa/


Kommentarer
Postat av: Evis

Men för urringat är det inte i alla fall. Fast jag tycker nog att det är ett lite högt pris att betala för att komma undan det problemet.

2007-12-11 @ 21:04:57
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: ingela

Som sömmerska kan jag säga att det är väldigt kinkigt att sy danskläder. De måste sitta rätt i rörelse, det är svår mönsterkonstruktion och ännu svårare tillpassning. Man vill ju inte att brösten ska poppa upp....

2007-12-11 @ 22:40:00
URL: http://ingelasmobil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0